Flowers in Chania

Cei 3M: Manipulare, Mentalism, Magie

wood typography photography blur
Photo by Brett Jordan on Pexels.com

Un sondaj cu tema aveti timp liber nu este relevant, deoarece notiunea de a nu avea timp a ajuns la nivelul de normalitate. Paradoxal insa, contextul in care un procent foarte mare dintre noi cand aducem in discutie acest lucru, facem asta intr-un registru depresiv de lamentare si disconfort.

Pentru multi, viata de zi cu zi dicteaza si ne programeaza.

Constientizam ca suntem manipulati? Acceptam ca in loc sa ne ordonam viata, ne lasam dusi de val, acuzand tot timpul exteriorul ca este responsabil (de vina) pentru ceea ce, de fapt noi insine, nu realizam sau nu putem sa armonizam.

Avem timp de butonat telefonul, de cautat ultimele trenduri, de bifat cat mai multe “Las Telenovele”, de barfe si fumurile zecilor de tigari zilnice? Se pare ca nu avem timp…. 🙂

Poate ati observat ca pentru a ajunge la o informatie pe net astazi, apasam de cel putin 5 ori mai multe taste decat acum 10 ani. Reclamele agresive ne mananca clipe pretioase. Credeti ca subiectele telenovelelor (trase la indigo) va poarta intr-o lume linistita, armonioasa sau apasa pedala care ne alimenteaza cu tot felul de mesaje subliminale nefaste (vezi aici). Probabil nu ati remarcat “ancorele” din reclame.

Va amintiti cum un talentat roman a castigat un premiu din 6 cifre, indoind cu puterea mintii (si cu ajutorul spectatorilor si a telespectatorilor) o lingura? (mentalism de 2 bani). Cine a votat a mai si platit pentru apelul telefonic trimis!

Daca as fi acceptat sutele de provocari zilnice si m-as fi lasat teleghidat, probabil nu as fi scris aceste randuri. Mai devreme sau mai tarziu, spalarea creierelor isi va atinge meschinul scop.

Ce s-ar intampla daca incet, incet (dar nu prea lent), oamenii ar intelege ce ni se intampla, cum suntem prinsi in sforile unor papusari, mai mult sau mai putin talentati, care incearca sa ne transforme in marionete pe care sa le scoata din scena. Dar multi au iesit deja si altii vor urma. Chiar nu vrem sa ne invatam lectiile? Chiar credem ca am putut datorita mintii sa indoim  lingura din televizor? Poate ca cele cateva informatii despre mentalism (vezi aici), sa va fie utile.

Va invit la un ultim tur de magie in care voi scoate din jobenul de magician, aparent gol, o carte despre timp. Probabil ca nu veti gasi in aceasta lectura leacuri magice, adresa unui magazin de unde sa puteti cumpara secunde, minute, ore sau oferte speciale: doua ore la pret de una.

Piers Steel va propune cartea “Arta de a (NU) pierde timpul, o istorie peste veacuri a procrastinatiei”.

Va invit sa va organizati viata in asa fel incat, sa va oferiti cateva clipe pentru a citi cateva pagini. Drumul spre libertate incepe cu primul pas. E simplu! Non cras fiet sed hodie! (vezi aici)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: