Flowers in Chania

Florile iubirii

Oricarui gand ii putem asocia o imagine iar biblioteca noastra interioara, in care acumulam pe parcursul vietii miliarde de cadre, ne face sa putem intelege iubirea. Duminica Floriilor, este un prilej de bucurie, schimb de ganduri frumoase catre persoanele cu nume de flori mese pantagruelice…..dar oare ce uitam….

Daca ne ducem, cu ochii mintii in urma cu 2000 de ani, vom vedea intrarea triumfala a Domnului Isus in Ierusalim chiar inainte de saptamana patimilor. Cat putem intelege sacrificiul Sau pentru mantuirea noastra? In aceste zile, de mare liniste si rugaciuni ne putem apleca catre Sfintele Taine. In Saptamana Mare putem constientiza crucea pe care fiecare dintre noi suntem datori sa ne-o purtam. Este usa pe care Isus a lasat-o deschisa pentru a ne apropia de El, de viata vesnica. Iata inca o ocazie de a fi mai buni, iertatori, smeriti, un timp in care sa lasam deoparte media care anunta cel mai scump paste. Sarbatorile pascale nu sunt date pentru a lua pulsul pietii ci pentru a face fapte bune chiar cu pretul de a da ultimul nostru dinar.

Pentru ca nu toti au posibilitatea de a calca pe pamantul Sfantului Munte, va rog sa primiti gandurile incarcate de iubire pe care vi le trimit in acest mesaj. Florile din Athos au modestia traiului sfintilor parinti care neincetat se roaga pentru pacea si linistea lumii. Exista un nivel in care gandul fiecaruia dintre noi poate intra in armonie cu pacea din Athos cu rugaciunile lor (sfintilor parinti).

E multa liniste acolo, o stare de bine, de pace poate doar alintata de glasul cainilor salbatici. Timpul isi prezinta o alta dimensiune, zilele sunt lungi iar truda din manastiri si schituri nu oboseste pe nimeni.

Hrana este simpla si poate fi pe deplin savurata impreuna cu pildele parintilor. Sarea si piperul din trapeza au o consistenta de basm condimentand fiecare secunda de rugaciune.

Utreniile la lumina lumanarii te poarta in adevarata lumina spirituala imprietenindu-se in fiecare dimineata cu razele mangaietoare ale soarelui.

Florile ne lumineaza calea, ne ajuta sa ne rafinam simturile, sa putem intelege de ce ne-am nascut pe aceasta planeta. Parfumul si doar a unei simple flori poate acoperi duhoarea ridicata, de multi, la rang de normalitate. Va invit sa incepeti ziua cu miros de tamaie si mir. Lacrima Maicii Domnului va poate ajuta sa aflati un moment de bucurie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: