Flowers in Chania

Hrană spirituală pentru post

Astăzi este o zi importantă a creștinismului.

Hrană spirituală pentru post

Postul Adormirii Maicii Domnului să fie pentru fiecare dintre noi un prilej de a ne regăsi, de a ne împăca cu noi înșine, cu cei din jur și poate și cu cei plecați dintre noi, de a ne aminti că putem ierta și iubi!

Chiar dacă unii dintre noi nu vor ține integral postul, vă invit ca in această perioadă, înainte de a pune în oală sau tigaie ceva, să mulțumim și să ne gândim la toți cei ce au trudit pentru ca acele daruri să ajungă la fiecare dintre noi.

La orice masă să zăbovim câteva minute pentru a admira preparatul, pentru a asculta muzica lui, pentru a savura mirosul și a aprecia cele 4 gusturi ancestrale și poate și mai contemporanul umami. Să atingem mâncarea cu degetele, acolo unde este posibil, folosind astfel toate simțurile: văz, auz, miros, gust, tactil, pentru a ne apropia de o lume interioară, pe care de cele mai multe ori o neglijăm în favoarea tumultului cotidian.

Câteva clipe cu ochii închiși s-ar putea să amplifice nebănuite rafinamente, ce ne pot demonstra că putem aprecia mai mult strădania celorlalți. Să încercăm să însoțim cu privirea interioară drumul unui dumicat și să prindem câte puțin din splendida întâlnire dintre acesta și fiecare celulă din interiorul nostru. Probabil vom înțelege ce înseamnă să mulțumim!

Această perioadă să ne fie plină de har. Post cu folos!

Doamne ajută!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: