Flowers in Chania

Joc cu carduri reprezentând forme, culori și cifre

Joc cu carduri reprezentând forme, culori și cifre

Folosim coli de scris sau cartoane de la diverse ambalaje, pe care le tăiem în pătrate de 10 x 10 cm. Folosim resturi de hârtie sau carton de diferite culori, din care decupăm și lipim pe cartonașe sau conturăm cu un marker, forme geometrice și apoi le colorăm cu carioca, creioane colorate sau le pictăm. Putem realiza câte cartonașe dorim, folosind forme geometrice și culori. De exemplu, putem folosi 5 forme diferite și 5 culori diferite. Fiecare formă, va fi configurată în cele 5 culori, rezultând 25 cartonașe pentru fiecare formă

jocuri carduri forme

O altă serie de cartonașe va fi realizată scriind cifre de la 3 la 7 (câte o cifră pe fiecare carton).

jocuri carduri numere

Amestecăm toate cartonașele și le așezăm într-un teanc, cu fața în jos. Pe rând, fiecare întoarce un cartonaș cu fața desenată, astfel încât fiecare jucător să îl vadă. Cartonașele întoarse, se așează într-un alt teanc, în așa fel încât doar ultimul cartonaș sa fie vizibil. Încercăm să memorăm formele și culorile din teancul ce se formează. Când unul din jucători întoarce un cartonaș cu o cifră, jocul se oprește și fiecare jucător pune o întrebare ce se raportează la această cifră.

Exemplu: Cartonașul arată cifra 5.

  • Câte cartonașe cu cerc au fost în ultimile 5 cărți?
  • Câte forme identice s-au succedat în ultimile 5 cărți?
  • Câte forme de aceași culoare au fost în ultimile 5 carți?

Fiecare jucător notează răspunsul său pe o foaie și după ce fiecare a pus întrebarea, se verifică corectitudinea răspunsurilor. Fiecare va avea un punctaj în acord cu numărul de răspunsuri corecte pe care le-a dat. Acesta este scorul rundei.

Jocul continuă cu aceleași reguli. După un număr de runde stabilit la începutul jocului (de exemplu: numarul de runde este egal cu numărul de jucători), se face totalul. Va câștiga cel ce a dat cele mai multe răspunsuri corecte.

În situația în care copiii nu stiu să scrie, un adult va ține scorul. Puteți utiliza și biscuiți pentru pahare, folosind partea albă sau produse ca acestea.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: